Pektus karinatumun minimal invaziv yöntemle tedavisi - ERMERAK, NEZİH ONUR (My University, 2018)
Pektus Karinatum (PK) ikinci en sık görülen konjenital göğüs duvarı deformitesidir. Ergenlikle birlikte deformite belirginleşerek kozmetik ve psikososyal sorunlara yol açmaktadır. Günümüzde Pektus Karinatum'un cerrahi tedavisinden Minimal Invaziv Yöntemle Pektus Karinatum Onarımı (MIRPC) tercih edilen tedavi metodu halini almıştır. Bu bölümde; operasyonun preoperatif ve postoperatif süreci ile birlikte cerrahi teknik ile ilgili bilgiler aktarılması amaçlanmıştır.

Pectus Carinatum (PC) is the second most common congenital chest wall deformity. It becomes evident during puberty and results with cosmetic and psychosocial problems. Recently, Minimally Invasive Repair of Pectus Carinatum (MIRPC) has become the treatment of choice. In this chapter; we aim to introduce the surgical technique and pre/post-operative period of the operation.
Minimally invasive treatment of pectus carinatum
Keywords: Göğüs kafesi duvarı; çukur göğüs; cerrahi işlemler; minimal girişimsel ABSTRACT; Thoracic wall; funnel chest; surgical procedures; minimally invasive