Medya ve kriz 2009 ekonomik krizini medya nasıl ele alındı? - Keleş, Duygu (My University, 2011)
Ekonomik bir sistem olarak bilinen kapitalizm kendini tekrar eden sarmal bir yapıya sahiptir. Bu sarmal yapı içinde kapitalizmi canlı tutan şey onu var eden kapitalin değişim değeri ve dengeli bir şekilde döngülenebilmesidir. Kapitalizm kendi diyalektiği içinde varolabilmek için kendisini yenilemek zorundadır. Kapitalizmi bugüne getiren tarihsel süreçte tüm dünyada ortalama 10 yılda bir kriz yaşandığı görülmektedir. Krizler kapitalizmin doğal bir sonucudur. Bu süreçte ideolojinin yüce nesnesi olarak adlandırılan ve kapitalizmin canlığının garantörlüğünü sağlayan başat unsurlardan birisi de kültür endüstrisidir. Bu çalışmada medyanın küresel krizler çerçevesinde son küresel krizi nasıl ele aldığı nasıl etkilendiği incelenmiş ve yayın politikaları ve iktidara olan uzaklıklarına göre meydanında içerik ve söylem geliştirdiği ortaya koyulmuştur. Bunun için yazılı basından üç gazete (Milliyet, Cumhuriyet, Zaman) tercih edilmiş, gazete tarama yöntemiyle içerik ve söylem analizi yapılmıştır. Kapitalizm, Kriz, Global Kriz, Medya, Milliyet, Cumhuriyet Zaman

Capitalism which is known as an economic system has a spiral structure that refreshes itself. The point that makes capitalism alive in this spiral structure is the the exchange value of the capital in a balanced way. Capitalism must renew itself to exist in its own dialectic. In the historical process of capitalism, a crisis has been occured once a decade as average. Crisis is a natural consequence of capitalism. This process, known as the object of supreme ideology and capitalism is one of the primary elements of the culture industry that guarantor of the vitality. This study addressed the global crisis of the media within the framework of global crises, how the power is affected by distance from the square were examined, and the publication policies and developed the content and discourse have been revealed. For this, the written press, the three newspapers (Milliyet, Cumhuriyet, Zaman) is preferred, method, content and discourse analysis was scanning the newspaper. Capitalism, Crisis, Global Crisis, Media, Milliyet, Cumhuriyet, Zaman
Keywords: Basın Ekonomisi; Ekonomik Kriz; Gazetecilik; Kriz; Medya