İlköğretim yedinci sınıf resim-iş eğitimi - Karabacakoğlu, Emine (My University, 2003)
Çağdaş sanat eğitimi; grup çalışmasını, tartışmayı, araştırmayı, sanatsal gezilere katılmayı, ayrıca; beceri gerektiren işleri yapmayı kapsayan bir etkinlikler bütünü niteliği taşımaktadır. Sanat eğitimi ile amaçlanan; yaratıcı, özgür, özgün ve çağdaş bireyler yetiştirmek olmalıdır. Toplumların; kendi sanat yapıtlarını, öteki ülkelerin sanat yapıtlarını değerlendirebilecek eleştirmenlere, araştırmacılara, yaratıcı sanatçılara, sanattan tat alan kişilere gereksinimi vardır. Gelişim çağındaki çocuklardan başlayarak kazandırılan sanat eğitimi ve disiplini; bireyin ve dolayısıyla toplumun gelişmesine ve çağdaşlaşmasına neden olacaktır. Duygusal gelişimin, bedensel değişimin en yoğun yaşandığı bir dönemde olan ilköğretim yedinci sınıf öğrencilerinin kişilik gelişimlerini sağlıklı tamamlamaları için estetik değerlerin ve seçiciliğin önemli bir faktör olduğu görüşündeyim. Bu da ancak, sanat derslerindeki özgür ortamda yaratıcı çalışmalarla gerçekleşebilir. Çocukların seviyelerini, bireysel farklılıklarını tanıyarak onlara sevgi ile yaklaşılmalı, çocuklar yüreklendirilip, özgüvenleri arttırılmalıdır. İnsanda köklü bir gereksinimi sağlayan sanatın, kişiliği eğiten en önemli etkenlerden biri olduğu unutulmamalıdır.Bireysel özelliklerin rahatlıkla sürdürülebileceği şartlar oluşturulmalıdır. Samimiyet, yaratıcılık, süreklilik, doğallık bireyleri başarıya götüren yoldur. İlköğretimde özellikle amaç, mükemmel çalışmalar yapmak yerine; paylaşmayı, fikirlere saygı duymayı, emeğe saygı, duyarlı olmayı öğretmektir. Çocuğa; sergiye, tiyatroya, konsere gitme alışkanlığını verebiliyorsak ve sevgiyle yakınlaştırabiliyorsak sanata, ne mutlu biz eğitimcilere…

The education of contemporary art is combination of activities in which people have debates, do researches, participate in art tours and in which group work is of high priority.The contemporary art education also includes activities that require various skills. What is aimed with art education should be to have individuals who are creative, independent, original and open-minded Societies always need compenent critics, scholars of arts, creative artist and people who have a taste for arts. Art education which include children will result in the development of the individual, and therefore the society. I believe that the 7 th grade pupils of Primary Schools, who experience intensive changes both in their bodies and emotions, should have an appreciation of esthetics, which will certainly be one of the most important factors that foster the development of their personalities in a proper way.This can only be achieved by conducting creative activities in the free atmosphere of art classes. Children's knowledge of the rudimentaries and their self-esteem should be boosted in a loving and friendly manner. The fact that art is a fundemantal need form an and that it is one of the key factors of children's personality development should never be ignored. The environment to succed in this should be the one in which individual differences in personalities flourish easily. Sincerity, creativity, determination and being natural are the qualities which lead people to success. In our Primary School, instead of creating perfect works of art, our aim should lie in the teaching of sharing and respecting other people's ideas and views. Happy are the teachers who have been able to cause children to develop a heart-felt interest in going to the exhibitions, theatres and concerts.
Keywords: Eğitim, Resim