FİKİR VE SANAT ESERLERİ HUKUKUNDA ÜÇ AŞAMALI TEST - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Birçok uluslararası hukuk metninde yer alan üç aşamalı test, uluslararası hukukta eser sahibinin haklarının sınırlandırılması ile ilgili olarak öngörülmüş, hukuk güvenliğini sağlamaya yönelik bir denetim aracıdır. Çalışma kapsamında üç aşamalı testin ülkeler açısından uluslararası ve ulusal boyutlarda ifade ettiği anlam üzerinde durulacaktır. Ayrıca adil kullanım hakkı öğretisine ve bu öğretinin üç aşamalı test ile olan benzerlikleri ve farklılıklarına değinilecektir. Son olarak bu çalışmada fikir ve sanat eserleri hukuku kapsamında bir eser meydana getirmiş olan eser sahiplerinin eser üzerinde sahip oldukları hakların sınırlandırılmasına ilişkin üç aşamalı test olarak ifade edilen metot gereğince uyulması gereken her bir aşama ayrı ayrı inceleme konusu yapılacaktır.

Tree-step test is a control instrument set forth regarding the limitation of ownership rights under international law with the purpose of legal certainty. Te test is prescribed in various international law conventions. Tis study discusses what the three-step test means in national and international contexts. Furthermore, it addresses the fair use doctrine. Te similarities and differences between three-step test and the fair use doctrine are dealt with as well. Lastly, criteria included in the three-step test regarding the limitation of author's rights under intellectual property law are examined.
Three Step Test in Intellectual Property Law
Keywords: Uluslararası İlişkiler; Hukuk