Orta Türkçe ve metin incelemeleri dersi malzeme örnegi (nevadirü’ssebab örnegi 101.-200. gazeller) - Gali, Hailiqiemu (My University, 2014)
Bu çalışmada Ali Şêr-i Nevâyî’nin Nevâdirü’ş-Şebâb adlı eserinden seçilen 101.-200. gazeller taranarak dizini ve sözlüğü hazırlanmıştır. Çalışma beş bölümden oluşmaktadır. 1. Giriş: Yapılan çalışmanın gerekliliği ve çalışmada kullanılan yöntemlerin açıklandığı bölümdür. 2. Metin: İncelenen eserin Latin harfli olarak verildiği bölümdür. 3. Dizin: İncelenen eserde yer alan bütün kelime ve kelime gruplarının gösterildiği bölümdür. 4. Sözlük: İncelenen eserde yer alan bütün kelime ve kelime gruplarının anlamlarının verildiği bölümdür. 5. Sonuç ve öneriler: Çalışma sonunda elde edilen verilerin değerlendirildiği bölümdür.

In this study, by analyzing 101-200 lyrics selected from the work of Ali Şêr-i Nevâyî’s Nevâdirü’ş-Şebâb, the index and dictionary has been prepared. The study consists of five parts: 1. Introduction: Part where the necessity of the study conducted and methodology used in the study are explained. 2. Text: Part where the analyzed work is presented in Latin transcription. 3. İndex: Part where consist alphabetic list of the whole words and phrases from the analyzed work. 4. Dictionary: Part where given meaning of the whole words and phrases from the analyzed work. 5. Conclusion and Recommendations: Part where the data obtained as a result of the study is discussed.
Keywords: Öğrenim ve öğretim; Türk dili