Genetik algoritma ve uygulama alanları - (:unkn) unknown (My University, 2001)
Bu çalışmada, geleneksel yöntemlerle çözümü zor veya imkansız olan problemlerin çözümünde kullanılan yöntemlerden biri olan Genetik Algoritma (GA) tekniği incelenmiştir. GA tekniğinin ana prensipleri, uygulama alanları örneklerle anlatılmıştır

In this study, Genetic Algorithm (GA) which is an approach to solve hard problems that can not be solved in a traditional way is researched. The main principles of GA and its application areas have been outlined by examples.