Sabri Orman'a göre enflasyonun finansal piyasalara etkileri: Eleştirel literatür analizi - YAŞ, MURAT (İstanbul Ticaret Odası Yayınları, 2021)
2020 yılında hayata veda eden, iktisat düşüncesinin kadim kökenlerinden modern zamanların tartışmalarına ışık tutan alim, kendi ifadesiyle mümtaz bir "düşünce tarihçisi” olan Prof. Dr. Sabri Orman, vefatının birinci yıl dönümünde hazırlanan bu çalışmayla anılmıştır. Kitaba ve ilme oldukça önem veren Prof. Dr. Sabri Orman’ı, kendisinin de "razı olacağı” şekilde anmanın yolu; İslami iktisadı yeniden gündeme taşımak, İslami iktisada kendisinin yaptığı katkılara bir daha vurgu yaparak yeni isimlerin ve yeni perspektiflerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak olacağı düşünülmüştür. "Sabri Orman’ı Anlamak: Bir Mütefekkirin Düşünce Dünyasının İzinde” isimli kitap, beş ana kısımdan oluşmaktadır. İlk kısımda, hocanın şahsiyetine dair makaleler; ikinci kısımda ilmi metodolojisini irdeleyen makaleler; üçüncü kısımda İslam iktisadi düşünce tarihine yaptığı katkılara dair makaleler; ardından eserlerinde yer verdiği konu ve kavramlar ekseninde kaleme alınmış makaleler ve son kısımda ise Sabrı Hoca ile yapılan mülakatlar yer almaktadır.