Cinuçen Tanrıkorur beste külliyatı özelinde Türk müziği beste külliyatları - İLHAN HARMANCI, AYŞE BAŞAK (Trakya Üniversitesi Yayınları, 2022)
Külliyatlar gerek ilim dallarında özel konular ya da branşlar gerek sanat alanında belli bir konu ya da bir sanatkârın eserlerinin tümünü havi eden çalışmalar olmaları sebebiyle literatürde önemli yeri olan eserlerdir. Bestekâr külliyatları da bu külliyat çalışmaları arasında yerini alırken dünyada farklı müzik anlayışlarındaki farklı bestekârlar için külliyatlar yayımlanmaktadır. Türk müziğinin köklü geçmişi içerisinde külliyat denilince ilk olarak genellikle farklı bestekârların eserlerinin bir araya toplanması ile meydana getirilen nota külliyatları akla gelmekle birlikte 1940-2021 tarihleri arasında çeşitli bestekârlar için bestekâr külliyatları da yayımlanmıştır. Bu zaman dilimi içinde tespit ettiğimiz 11 bestekâr külliyatı içinde Cinuçen Tanrıkorur Beste Külliyâtı pek çok yönden özel bir yere sahiptir. Makalemizin amacı Tanrıkorur Külliyâtı’nı tüm detaylarıyla incelenerek Türk Müziği külliyâtları arasındaki müstesna yerini ortaya koymaktır.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Sanat; Müzik; Türk Musıkisi; Social Sciences and Humanities; Art; Music; Classial Turkish Music; Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI); Sosyal Bilimler (SOC); Sanat ve Beşeri Bilimler; MÜZİK; SANAT; Arts & Humanities (AHCI); Social Sciences (SOC); ARTS & HUMANITIES; MUSIC; ART; Görsel Sanatlar ve Gösteri Sanatları; Müzecilik; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Visual Arts and Performing Arts; Museology; Social Sciences & Humanities