Devlet memurluğunun sona ermesi - Kaman, Nur (My University, 2002)
Devlet Memurluğununun Sona Ermesi Devlet memurluğunu sona erdiren sebepler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde incelenmiştir. Kamu görevlisi kavramının genişliği ve mevzuatın dağınıklığı nedeni ile çalışmamızın kapsamı devlet memuru kavramı ile sınırlı tutulmuştur. Konunun teorik ve pratik boyutunun yanı sıra İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi kararları da incelenmeye çalışılmıştır. Dört bölüm altında incelenen devlet memurluğunun sona erme sebeplerinden ilk olarak, devlet memurluğuna alınma şartlarından herhangi birinin taşınmadığının sonradan anlaşılması veya kaybı sebebiyle devlet memurluğunun sona ermesi incelenmiştir. İkinci bölümde, çekilme; üçüncü bölümde çıkarılma; dördüncü bölümde ise emeklilik incelenmiştir.

TERMİNATİON OF CIVIL SERVANTS POSITION The termınation reasons of civil sevants position are examined in the Act of Cıvıl Servant, numbered 657. As the term of public servant and the legislation is so wide, the scope of the study is limited by the term of cıvıl sernants. The subject matter examined not only in teorical and practical dimension but also the decisions of the European Court of Human Rights are taken in to the consideration. The subject examined in 4 Parts. In the 1. Part, loosing the conditions of being civil servant is studied. 2. Part, resign; 3. Part, quited; 4. Part, retirement.
Keywords: Devlet Memurları Hukuk Ve Mevzuat Türkiye