Jeofizik uygulamalarda Fourier ve dalgacık dönüşümlerinin karşılaştırılması - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Bu çalışmada, jeofizik verilerin analizinde yaygın olarak kullanılan Fourier dönüşümü ile dalgacık dönüşümü arasında bir kıyaslama yapılmıştır. Dalgacık yöntemiyle görüntü işleme, görüntü iyileştirme, gürültü analizi ve sınır saptama konularında oldukça başarılı çalışmalar yapılmaktadır. Dalgacık dönüşüm yöntemi, son yıllarda jeofizik verilerin analizinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Dalgacık dönüşüm yöntemi ile Fourier dönüşüm yöntemi hem jeofizik verilere hem de temel fonksiyonlara uygulanarak karşılaştırma yapılmış ve bunun sonucunda elde edilen sonuçlar değerlendirilmiştir. Bu çalışmada jeofizik veri olarak deprem kayıtları ve Hatay bölgesi Bouger gravite anomali haritası kullanılmış ve iki dönüşüm birbiriyle karşılaştırılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda; jeofizik verilerin analiz ve yorumlanmasında dalgacık dönüşümünün yardımcı bir araç olarak kullanılabileceği gösterilmiştir.

In this study, it was compared Fourier Transformation using widely in analysing of geophysics data and image processing and Wavelet Transformation using in image processing, boundary analysis and recently years in use geophysical data analysis. It was applicated and compared two transformations in the both geophysical data and fundamental functions. Then the results obtained were evaluated. In this study it was compared two transformation using earthquake records and Bouger gravity anomalies map of Hatay region geophysical data. At the end of the our study it was clearly seen that wavelet transform can be used by geophysical data analysing.
Comparison of Fourier and wavelet transforms in geophysical applications