İnternet ve rf tabanlı saha gözlem aracı - Abayhan, Gökhan Cihan (My University, 2009)
İNTERNET VE RF TABANLI SAHA GÖZLEM ARACI Bu çalışmada, Internet ve Radyo Frekans (RF) tabanlı mobil araçlı gözetleme sistemi gerçekleştirilmiştir. Araç üzerinde bulunan kameradan alınan görüntü internet/ RF üzerinden operatöre aktarılır. Araç, mobil el kumandası ya da bilgisayar ile RF/ internet üzerinden kontrol edilebilmektedir. Mobil aracın kontrolü mikrodenetleyici tabanlı bir kontrol ünitesi ile gerçekleştirilmiştir. Mobil aracın internet üzerinden aktardığı veriler bir PC ile gerçek zamanda kaydedilip işlenebilmektedir. Araç, internet üzerinden WEB arayüzü ile kontrol edilebilmektedir. Mobil aracın uzaktan kontrollünün iki farklı protokol ile gerçekleştirilmesi kesintisiz bir kontrol ortamı sağlamıştır. BÖLÜM I’ de tez çalışmasının genel amacı üzerinde durulmuş ve kısa bir literatür çalışması yapılmıştır. BÖLÜM II’ de sisteme ait donanım tanıtılmış olup bu donanımlara ait özellikler belirtilmiştir. BÖLÜM III’ de sistemin yazılım kısmı anlatılmış ve yazılıma ait temel bilgiler verilmiştir. BÖLÜM IV’ de ise geliştirilen sistemin çalışma prensibi ve kullanımı anlatılmıştır. BÖLÜM V’ de elde edilen sonuçlara değinilmiştir.

INTERNET AND RF BASED FIELD OBSERVING DEVICE In this study, a mobile security investigation system has been realized using Internet and Radio Frequency (RF). The mobile car has an IP camera and RF modules. The camera which is placed on the mobile car sends display data to operator via internet or RF modules. The operator can control the car using a computer which can be connected to the internet or control module. The mobile car is controlled by a microcontroller based control unit based on a microcontroller. The data sent by the mobile car via internet can be processed and saved in real time. The mobile car can do remote driving by means of web interface. Nonstop security control environment is created by using two different protocols. In CHAPTER I, the purpose of the thesis and some introductory knowledge related with the study is presented. Previous studies in literature were reported and evaluated. In CHAPTER II, the system developed is described and hardware specifications are reported. In CHAPTER III, the system’s software is presented and a basic information is given. In CHAPTER IV, the basic principles of the system and the usage knowledge are explained. In CHAPTER V, the obtained results are discussed.
Keywords: Bilgisayarlı Kontrol; Elektronik; Radyo Frekans