Tahkim şartının ayrılabilirliği prensibinin asıl sözleşmenin yokluğu durumunda değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Asıl sözleşmenin geçersiz ve iptal edilebilir olması durumlarında tahkim şartı ayrılabilirlik ilkesi sayesinde asıl sözleşmeden ayrılır ve geçerliliğini korur. Ancak, asıl sözleşmenin yokluğu durumunda, ayrılabilirlik ilkesinin tahkim şartını asıl sözleşmeden ayırıp ayıramayacağı konusunda tam bir açıklık yoktur. Bu çalışmada ayrılabilirlik ilkesinin asıl sözleşmenin yokluğunda uygulanıp uygulanamayacağı incelenecektir.

If the contract is allegedly void or voidable, the arbitration clause can be seperated from the contract due to the doctrine of separability. However, it is not clear whether an arbitration clause is separable from the underlying contract where nonexistence of the contract is alleged. This paper analysis the operation of the doctrine of separability where the non-existence of the contract is alleged.
The doctrine of separability in international arbitration: where the non-existence of the contract is alleged
Keywords: Hukuk