Zaman Etkenli Faaliyet Tabanlı Maliyetleme - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Faaliyet tabanlı maliyetleme (FTM) yöntemi, 1980'li yılların ortasında Harvard Business School'da yazılan birkaç olay ve makaleler sonucunda ortaya çıkmıştır. FTM yöntemi çok sayıdaki işletmede uygulanması zor olmaktadır. Bunun nedeni ise, FTM'nin uygulanması için yapılan araştırmalar ve görüşmelerin yüksek maliyetli, dağıtımların göreceli ve maliyetli olması ve yöntemin güncelleştirilmesi ve sürdürülmesinin zorluğudur. Zaman etkenli FTM yöntemi, FTM (geleneksel olarak ifade edilmekte) yöntemine alternatif bir yaklaşım olarak Kaplan ve Anderson tarafından ortaya konmuştur. Bu yöntem, daha basit, daha az maliyetli ve daha hızlı uygulanmakta ve maliyet etkenlerinin pratik kapasiteye dayanmasına izin vermektedir.

Activity-based costing (ABC) method was occured in the mid- 1980s by reason of several Harvard Business School cases and articles. ABC method has been difficult for many interprises to implement beacuse of high costs, subjective of allocations and costly, and difficulty of maintaining and updating the method. Time-driven ABC method, introduced an alternative approach for ABC (called conventional) by Kaplan and Anderson. It is simpler, less costly, and faster to implement, and allows cost driver to be based on pratical capacity.