Performansa Dayalı Ölçümler: Teori ve Uygulama - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Gelişen teknoloji ve toplumun ihtiyaçlarının da etkisiyle değişen bilimsel bilginin edinilmesi anlayışı müfredata entegre edildiğinde, kullanılan ölçme yöntemleri de bu anlayışı yansıtmalıdır. Bu bağlamda, öğrencilerin yüksek seviyede düşünme, akıl yürütme ve problem çözme becerilerinin ve kavramları anlamalarının ölçülmesi gündeme gelmiştir. Bu çalışmada, bütünleştirici yaklaşımın desteklediği ve öğrencilerin öğrenme süreci içinde ölçülmesine imkân veren performansa dayalı ölçümlere yer verilmiştir. Belgesel tarama yöntemi kullanılarak yapılan çalışmanın sonunda, performansa dayalı ölçümlerin kullanımının önemi geniş bir literatürle desteklenmiştir. Performansa dayalı ölçme yöntemlerinden verilen örnekler de bu makalenin kapsamı içindedir. Makalenin bitiminde reform sürecinde olan eğitim sistemimizde performansa dayalı ölçme yöntemlerinin kullanılması ile ilgili bazı önerilerde bulunulmuştur.

In conjunction with the current educational reform movements, there has been an interest in assessing higher-order thinking, reasoning, problem solving, and conceptual understanding of scientific knowledge. Consequently, implementation of performance based assessments that require thinking skills and are consistent with cognitive theories of learning has emerged as a need (Maeroff, 1991).
Performance Based Assessments: Theory and Practice
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları