Nehcü'l Belağa'ya göre din, ahlak ve değer eğitimi - Aydın, Gülbahar (My University, 2019)
Hz. Ali tüm yaşamı boyunca Kur’an ve sünnetin yolundan ayrılmayan Kur’an ahlâkıyla hareket etmeye çalışan önemli şahsiyetlerden birisidir. Halifeliği boyunca bir lider olarak halkı eğitmeyi bir sorumluluk olarak görmüş ve din, değerler ve ahlâkı ilgilendiren veciz sözler söylemiştir. Nehcü’l Belağa onun hayatından kesitler sunan ve öğretim metotlarını gösteren önemli eserlerinden biridir. Hz. Ali söylediği her şeyi yaşamanın imamın asli vazifesi olduğuna inanan biri olarak yaşamı boyunca halkına örnek olmuş ve dönemindeki tüm güçlüklere rağmen İslam ahlâkı ve değerlerini korumuştur.

Hz. Ali is one of the important personalities who have not been separeted from the way Qur’an and Sunnah throuhout his life and who try to behave with the moral values of the Qur’an. Throughout his caliphate, he considered it a responsibility to educate the public as a leader, and he spoke saying (motto) about religion, values and morality. Nehcü’l Belağa is one of his important works which presents sections of his life and shows his teaching methods. Hz. Ali, who believes that living everything what he says is the essential duty of faith, has been an example to his people throughout his life and has maintained Islamic morality and values despite all the difficulties of his time.
Keywords: Ahlâk; Ali; Değerler; Din; Education; Eğitim; Morality; Nehcü’l Belağa; Nehcü’l Belağa Religion; Religion; Values