Futbol programlarının taraftar üzerindeki etkisi: Beyaz futbol ve serbest vuruş örneği - Turhan, Rasim (My University, 2016)
Çağımızda teknolojinin gelişmesini takiben kitle iletişim araçları büyük gelişmeler kaydetmiştir. Bu araçların gelişmesi birçok alanda çeşitli gelişmelere de sebep olmuştur. Örneğin spor dalları içerisinde en çok sevilen futbol, kitle iletişim araçları ile daha popüler ve bilinen hale gelmiştir. Ancak televizyonda yer alan futbol programlarında kullanılan dil ve üslup kimi zaman çeşitli eleştirilere sebep olmakta, topluma kötü örnek olduğu iddia edilmektedir. Bu tez çalışmasında kitle iletişim araçlarından biri olan TV’deki futbol programlarından Beyaz Futbol ve Serbest Vuruş adlı programlar incelenmiştir. Aynı zamanda sosyal medya ve televizyon performansları gözlemlenerek bir anket çalışması uygulanmış, bunun sonuçları üzerinde durulmuştur.

In our age of mass communication tools following the development of technology has made great advances. The development of these tools has led to various improvements in many areas. For example, in the most popular sports are soccer, the mass media have become more popular and known. But the language and style used in the field of football programs on television where sometimes cause various criticism is claimed to be a bad example for society. This thesis work in the football program on TV, one of the mass media called White Football Free Kicks programs are examined. At the same time social media and television performances have been applied observing a survey has focused on the consequences
Keywords: Futbol; Psilolojik yönleri