Drinking water analyses of Kadıköy district in Istanbul - (:unkn) unknown (My University, 1998)
Bu çalışmada İstanbul-Kadıköy yakasındaki su istasyonlarından 550, şişe sularından 30, kuyu sularından 15 ve musluk sularından 25 örnek hem kimyasal hem de mikrobiyolojik analizlerden geçerek Türk ve uluslararası su kalitesi standartlarına göre sağlıklı olup olmadığı araştırıldı. Bulgularımıza göre su istasyonlarında satılan suların büyük çoğunluğu sağlıklı olmakla beraber suyun satın alındığı su istasyonlarının muntazam aralıklarla kontrol edildiğinden emin olunmalıdır. 321 su istasyonu örneğinden hiç birinde amonyak bulunmamış fakat 492 örnekten 41'inde (%8.3) bakterial kontaminasyon görülmüştür. 243 örnekte ortalama klor miktarı ortalama 23'.95 7.8mg/l olarak bulunmuş, 324 örneğin 37'sinde de (%11.4) nitrit gözlenmiştir. Yapılan analizler sonucu :kuyu sularının bakteri içerdiği görülmüştür. Örneklerin % 13.3'ünde amonyak, %70.3 'ünde koliform bakteri, % 65.5 'inde de nitrit saptanmıştır. Musluk sularının bakteri içermemesine rağmen içiminin istenilen kalitede olmadığı gözlenmiştir.Sekiz örnekden hiçbirinde koliform bakteri veya amonyak bulunmamış fakat bir örnekde eser miktarda nitrit bulunmuştur. (%12.5). Şişe sularının hepsi sağlıklı ve iyi kalitedeydi. Yedi değişik markalı örneğin hiçbirinde amonyak, koliform bakteri ve nitrit saptanmadı.