İmtiyaz sözleşmesi kapsamındaki malların hukuki niteliği - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Kamu hizmetleri hem bizzat devlet tarafından hem de devletin gözetimi ve denetimi altında özel kişiler tarafından yerine getirilmektedir. İmtiyaz, kamu hizmetlerinin özel kişilerce görülüş usullerinden birisidir. İmtiyaz sözleşmesi kapsamında imtiyazcı şirkete kamu kurum ve kuruluşları tarafından devredilen mal varlığının kamu malı niteliğinde olduğu kabul edilmektedir. Ayrıca sözleşme süresi boyunca edinilen mal varlığı da kamu malıdır.

Public services are provided by both the state and private persons under state supervision. Concession is one of the methods for provision of public services by private persons. Assets transferred to the concessionaire company by public entities under the concession agreement are acknowledged as state property. Further, assets obtained during the term of the agreement are also state property.
Keywords: İşletme Finans; Hukuk; Siyasi Bilimler; Kamu Yönetimi