Türk Hukukunda yabancı devletin yargı bağışıklığı - Mert, Harun (My University, 1999)
Türk Hukukunda Yabancı Devletin Yargı Bağışıklığı başlığını taşıyan bu tez iki bölümden oluşmaktadır. Birinci Bölümde genel olarak yargı bağışıklığı, bağışıklığın kapsamı, bağışıklıktan yararlanacak kişiler, bağışıklık konusundaki uluslararası uygulama ve uluslararası sözleşmeler incelenmiştir. İkinci bölümde ise yargı bağışıklığına ilişkin Türk hukuk uygulaması inceleme konusu yapılmıştır. Bu çerçevede, bağışıklık hususundaki Türk doktrini ile Türk yargı kararları ve özellikle 2675 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkındaki Kanun'un 33. maddesi ve bu maddeye dayanılarak verilen yargı kararları ayrıntılı olarak incelenmiştir.

OF THESIS This thesis, entitled Jurisdictional Immunity of Foreign States In Turkish Law consists of two parts. In the first part, the subject of jurisdictional immunity, content of immunity, beneficiaries of immunity, international practice and international agreements about jurisdictional immunity of states were studied. In the second part, Turkish practice about this subject was studied. In this course, the Turkish doctrine and the verdicts of Turkish courts about jurisdictional immunity of foreign states and particularly the article 33 of the Act concerning International Private Law and Procedure was studied.
Keywords: Anayasa ve idare hukuku; Hukuk; KAMU HUKUKU