Tarihi deney ve modellerin tekrarlanması tekniğinin lise öğrencilerinin bilime karşı tutumları ve bilimin doğası anlayışları üzerine etkisi - Köylü, Zeynep Neslihan (My University, 2017)
Bilim ve teknolojinin hızla ilerlemesiyle beraber ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda bilimin topluma katkısını takdir eden, bilimin amaç ve sınırlılıklarının farkında, bilimin ortaya koyduğu sonuçlara eleştirel yaklaşabilen bilimsel okuryazar bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.

It is generally accepted that democratic societies in the new century necessarily need science-literate citizens who have an understanding of the workings of science thus enabling them to engage in a critical dialogue about the political and moral dilemmas posed by science and technology and arrive at considered decisions.
Keywords: Bilim; Bilim Tarihi; Eğitim; Fen; Fen Eğitimi; History of Science; Replicating Historical Experiments and Models; Tarih; Tarihi Deney ve Modellerin Tekrarlanması Tekniği Science Education; Yöntemler; Yüksek ğğitim