Kredi kartı sistemindeki hukuki ilişkiler ve kredi kartının hukuka aykırı kullanımı - Ur, Derya (My University, 2011)
Kredi kartı, banka, üye işyeri, hamil, hukuka aykırı kullanım. ÖZET Bu çalışma kredi kartı sistemindeki hukuki ilişkiler ve kredi kartının hukuka aykırı kullanımı hakkındadır. Çalışma kapsamında, kredi kartı uygulaması sadece Türk hukuku açısından, özel hukuk çerçevesinde inceleme konusu yapılmıştır. Kredi kartı sistemi üç taraflı olup, kredi kartı kuruluşu-üye işyeri-kart hamili arasındaki hukuki ilişkiler sözleşmeler ile düzenlenmektedir. Tez çalışması kapsamında, ilk bölümde kredi kartı sistemi, sistemin tarafları, sistemin özellikleri açıklandıktan sonra, ikinci bölümde bu taraflar arasındaki hukuki ilişkiler ve tarafların borçları açıklanmıştır. Üçüncü bölümde ise, tarafların kredi kartı sistemi gereği üstlenmiş oldukları edimlerin ifasında göstermekle yükümlü oldukları özen yükümlülükleri ve kredi kartının hukuka aykırı kullanılmasından doğan sorumluluk inceleme konusu yapılmıştır. Credit Card, bank, card holder, contracted merchant, unlawful usage.

This discourse is about the legal relationships on credit card system, in addition to the unlawful usage of credit card. In the content of the discourse we analysed credit card practise within the scope of Turkish private law. There are three parties of the credit card relationship: Credit card organization contracted merchant, credit card holder. Within the scope of discourse, on first chapter we analysed credit card system, parties of the system and the features of system. On the second chapter we mentioned about the legal relationships between the parties as well as the obligations of the parties. Eventually on the last chapter, the care duty of the parties, which is come out on the performance of the obligations of the results of credit card system, and the liability rising from the unlawful usage of the credit card, has been examined.
Keywords: Kredi Kartları_Hukuk; Özel Hukuk