TMS – 2 stoklar standardı kapsamında hizmet üretim maliyetlerinin muhasebeleştirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Hizmet üretimi niteliği gereği mamul üretiminden farklılıklar arz etmektedir. Bir veya birden fazla dönemi ilgilendiren hizmet üretiminin farklılığı muhasebe uygulamalarına da yansımaktadır. Türkiye'de uygulanan Tekdüzen Muhasebe Sisteminde hizmet üretimine özgü hesaplar oluşturulmuştur. Türkiye Muhasebe Standartları, hizmetin tamamlanmadığı dönemlerde hizmet üretim maliyetlerinin muhasebeleştirilmesi konusunda Tekdüzen Muhasebe Sistemine göre daha farklı bir yaklaşım benimsemiştir.

Service production as of its nature shows differences from goods production. The difference of the production of service production related to one or more periods is also reflected in the accounting applications. The Uniform Accounting Standards applied in Turkey has adopted a different approach than the Uniform Accounting System in the accounting of the service production costs during the periods where the service is not completed.
TAS- 2 accounting of the service costs under the scope of the stock standard
Keywords: İktisat; Tarih; İşletme