Finansal risk yönetimi banka ve sigorta şirketlerinde - Şimşek, Meltem (My University, 2008)
Bu çalışmada finansal riskler ve bu risklerin banka ve sigorta şirketleri üzerindeki etkileri üzerinde durulmaktadır. Uluslararası piyasaların bütünleşmeye başlaması ve mali küreselleşme gibi gelişmeler belirsizliği arttırmıştır. Bu gelişmelerle birlikte, yaşanan krizler sadece finans sektörünü değil reel sektörü dolayısıyla ekonominin genelini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenden dolayı, risk yönetiminin tüm ekonomi üzerindeki önemi artmaktadır. Risk yönetiminin hızlı kararlar ve faaliyetlerle sürekli olarak risklerin belirlendiği, hangi risklerin öncelikle çözümlenmesi gerektiğinin değerlendirildiği, risklerle başa çıkmak için stratejiler ve planların geliştirilerek uygulandığı bir sistematik yapı veya belirsizlikleri ve belirsizliğin yaratacağı olumsuz etkileri daha kabul edilebilir düzeye indirgemeyi hedefleyen bir disiplin olduğunu söyleyebiliriz.

In this study, risks and effects of risks on bank and insurance companys are examined .And also process like integration of international markets and financial globalization increase the uncertainty.Crises infuence not only financial sektor but also real economy negatively.Because of these reasons the importance of risk management in whole economy increeses. It can be said that risk management is a discipline in which the objective is to reduce the systematical structure or uncertainties that the risks are determined continuously by rapid decisions and activities, the priority of risks are evaluated, strategies and plans are applied by being developed all the time in order to overcome risks, and the negative effects of the uncertainty to an acceptable degree.
Keywords: Finansal Risk; Risk Yönetimi; Risk_Finans