A morphological, palynological and ecological study of the Glaucium cappadocicum in Turkey - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Glaucium cappadocicum, belonging to the Papaveraceae family, is an herbaceous plant. The species were investigated in terms of morphological, palynological and ecologycal characteristics. The species was collected natural habitat as possible in the vegetation period during May to August of 2013 to 2014. Throughout the study, the microphotographs of seeds and pollen taken using the electron microscope, the tables showing the characters and species habitats soil were analysed. Pollen grains usually were spheroidal in shape and tricolpate aperture, ornamentation microecinate and microperforate. Seed features; oblong-reniform, that surfaces alveolate and faveolate was observed. Soil analysis results; G. cappadocicum; pH slightly alkaline, salinity much-extrem, within loamy soil, poor organic matter.

Glaucium cappadocicum, Papaveraceae familyasına ait otsu bir bitkidir. Tür morfolojik, palinolojik ve ekolojik özellikleri bakımından incelenmiştir. Tür doğal yetişme ortamlarından 2013-2014 yılları, Mayıs-Ağustos aylarında vejetasyon dönemlerinde toplanmıştır. Tohum ve polenlerin elektron mikroskobuyla mikrofotoğrafları çekilmiş, elde edilen veriler tablo haline getirilmiş ve türün yetiştiği toprağı analiz edilmiştir. Polenler genellikle sferoidal ve apertür durumu trikolpat, ornamentasyon mikroekinat-mikroperforat şeklindedir. Tohum özellikleri; oblong-reniform, yüzeyleri alveolat-faveolat olarak gözlemlenmiştir. Toprak analiz sonuçları; hafif alkali, extrem tuzlu, tınlı, organik madde açısından fakir topraklarda yetişir.
Türkiye’nin Glaucium cappadocicum Boiss. türü üzerine morfolojik, palinolojik ve ekolojik bir çalışma
Keywords: Ziraat Mühendisliği; Bahçe Bitkileri; Bitki Bilimleri; Ziraat, Toprak Bilimi; Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması; Biyoloji; Kimya, Tıbbi; Kimya, Organik; Ekoloji; Entomoloji; Çevre Bilimleri; Balıkçılık; Genetik ve Kalıtım; Limnoloji; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi; Mikroskopi; Mantar Bilimi; Kuş Bilimi; Paleontoloji; Parazitoloji; Su Kaynakları; Zooloji; Hücre ve Doku Mühendisliği; Çevre Mühendisliği; Gıda Bilimi ve Teknolojisi; Orman Mühendisliği; Yeşil, Sürdürülebilir Bilim ve Teknoloji; Malzeme Bilimleri, Biyomalzemeler; Alerji; Biyokimya ve Moleküler Biyoloji; Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji; Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Farmakoloji ve Eczacılık; Toksikoloji; Veterinerlik; Kültürel Çalışmalar; Çevre Çalışmaları; Kentsel Çalışmalar