Envanter işlemlerinin TTK ve VUK kapsamında değerlendirilmesi - Yıldırım, Ramazan (My University, 2017)
Ticari işlemlerin takip edilmesinde muhasebe süreci önemli bir yer tutmaktadır. Bu süreç içerisinde yer alan envanter konusu ise başlı başına bir öneme sahiptir. Türkiye’de envanter işlemlerinin yürütülmesine ilişkin mevzuat içinde Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Usul Kanunu başta gelmektedir.

The accounting process has an important place in follow up of the business transactions. Located in this process, inventory is an important subject in itself. The Turkish Commercial Code and the Tax Procedures Law are the first among the legislation concerning the execution of inventory procedures in Turkey.
Keywords: Değerler Envanteri Values İnventory; Envanter işlemleri; Muhasebe; Şirketler