Kalkınma ve kadının güçlendirilmesınde mikro finansın rolü : Somali örneği - Ibrahim, Mohamed Abdi (My University, 2019)
Bir topluluğun, özellikle de yoksul bir topluluğun kalkınması, hükümetteki ve sivil toplum kuruluşlarındaki kalkınma görevlilerinin girişimlerine bağlıdır. Yakın geçmişte, mikrofinans, kalkınma işletmelerini başlatmak için az miktarlarda para sağlayarak yoksul insanlara yaşam kalitelerini yükseltmelerinde yardımcı olabilecek bir girişim olarak kuvvetle tavsiye edilmiştir. Mikrofinans hizmetleri mikrofinans kuruluşları aracılığıyla sağlanmaktadır.Bu çalışma, Somali'deki kadınların ekonomik kalkınmasında ve güçlenmesinde mikrofinansın rolünün belirlenmesi amacıyla yapılmıştır.Aynı zamanda mikrofinansın, ekonomik kalkınmaya ve kadınların bir dereceye kadar güçlenmesine katkıda bulunduğu sonucuna varılıyor.

The development of a community, especially a poor community, hinges on interventions from development workers in government and non-government organizations. In the recent past, microfinance has been strongly recommended as an intervention that could assist poor people to improve their quality of life by providing small amounts of money to initiate development enterprises. This study was aimed at establishing the role of microfinance on economic development and women’s empowerment in Somalia. A variety of literature on microfinance in the developed world and developing was reviewed. The study conclude that microfinance contribute to economic development and women’s empowerment to some extent.
Keywords: Ekonomik; Finance; güçlenmesi; kalkınmakadınların; Maliye; Microfinance; Mikrofinans; Somali Development; Somalia; women Empowerment