KİRALAMA İŞLEMLERİNİN KİRACI TARAFINDANKGK YENİ HESAP PLANINA GÖRERAPORLANMASININ TFRS 16 VE BOBİ FRS BÖLÜM 15KAPSAMINDA İNCELENMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Kiralama işlemleri, işletmelerin faaliyetlerinde ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetlerikarşılaması ve işletmelerin finansal risklerden korunması amacıyla önemli olduğu kadar,işletme çevresinin işletmelerin finansal durumunu değerlendirebilmesi açısından önemesahiptir. İşletmelerin kiralama işlemlerini raporlama süreci, çevresiyle doğru bir iletişimkurması ve faaliyet sonuçlarını gerçeğe uygun bir şekilde yansıtabilmesini sağlayacaktır.Türkiye’de vergi mevzuatı dışında kiralama işlemlerinin raporlanması konusunda iki adetstandart bulunmaktadır. Bu standartlar TFRS 16 Kiralamalar standardı ile BOBİ FRS’ninKiralamalar başlıklı 15. bölümüdür. Bu çalışmada TFRS 16 ve BOBİ FRS’nin 15. bölümüincelenmiş, bu standartların benzerlikleri ve farklılıkları ortaya konmuş ve son olarak kiracıtaraf açısından kiralama işlemlerinin raporlanması bir örnek ile incelenmiştir.

Leasing transactions are important not only in terms of meeting the goods and services needed by businesses and protecting businesses from financial risks but also in terms of evaluating the financial situation of the business. The process of reporting the leasing transactions of businesses will enable them to establish a correct communication with their environment and present the results of their activities in a realistic way. There are two standards in reporting the lease except tax legislation in Turkey. These standards are TFRS 16 Leases standard and 15th section of BOBI FRS titled Leases. In this study, TFRS 16 and the 15th part of BOBI FRS were examined, the similarities and differences of these standards were revealed, and finally, the reporting of lease transactions for the lessee side was examined with an example.
INVESTIGATION OF REPORTING LEASING TRANSACTIONS UNDER KGK’S NEW CHART OF ACCOUNT BY LESEE WITHIN TFRS 16 AND BOBI FRS PART 15