Vergi hukukunda delil - Günay, Serdar (My University, 2004)
Hukuk devleti ilkesinin vergi hukukuna yansıması, vergi adaletinin sağlanması ve vergilemede keyfiliğin önlenmesidir. Vergiye tabi olay ve konuların tesbitinde, bunların sadece ortaya çıkarılması yetmemekte, aynı zamanda bu olayların gerçek mahiyetinin ispatlanması, delilleriyle ortaya konulması gerekmektedir. İdarenin keyfi davranmadığı, yasalara uygun işlem tesis ettiği ise ancak delillerle ortaya konabilir. Vergi Hukuku’nda “delil”in incelendiği bu çalışmada, Danıştay uygulaması da gözönünde bulundurularak, kullanılan araçların hangi durumlarda delil niteliği kazandığı ve uygulamada karşılaşılan sorunlar ile çözüm önerilerimiz ortaya konmaya çalışılmıştır. Danıştay uygulamasında çeşitli maddi tespitlerin delil olarak değerlendirilmediği görülmektedir. Elektronik kayıtlar ise yeni bir delil çeşidi olmuştur. The principle of law goverment is reflects to tax jurisprudence, obtaining of tax justice and stopping orbitary at tax. The events and the matters which to depent on tax of fixing , the things isn’t only enough to expose , At the same time these events’ realism must prove and to put forward with evidence must need. The direction doesn’t behave as orbitary , makes operation as fitting the law only can put forward with evidences. This project which is stuied of evidence at Tax Jurisprudence , the practice of Council of State finds in front of one’s eyes too, the tools being used which situtaion they are used as evidence and the problems at practice with sugesstion of solutions try to put forward. At the practice of Council of State put to use kind of material fixing as evidence. The electronic entrying have becoming a new kind of evidence.
Keywords: Hukuk; Vergi Hukuku