İşletmelerin sosyal sorumluluk anla yışının uzantısı olarak yeşil pazarlama bağlamında yeşil reklamlar - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Ekolojik dengeyi tehdit etmekte olan çevresel sorunlar her geçen gün hızla artmaktadır. Doğal kaynakların azalması, ozon tabakasının incelmesi, hızlı nüfus artışı, su ve hava kirliliği gibi dünyanın yaşam kalitesini tehdit eden küresel sorunlar ve bunlara çözüm arayışları sosyal sorumluluk, yeşil pazarlama ve yeşil reklam gibi kavramların önemini arttırmıştır. İşletme faaliyetlerinin çevreye duyarlı olmasının en önemli nedeni, özellikle son yıllarda yaşanan küresel çevre sorunlarıdır. Küresel çevre sorunları üzerinde işletmelerin etkisi büyüktür. Bu nedenle işletmelerin çevresel sorunlara karşı sorumlulukları da büyük olmalıdır. Yaşanan bu gelişmeler sonucunda işletmeler, toplumun bir üyesi olarak çevre açısından sorumlu bir şekilde davranmaları gerektiğinin bilincine varmaya başlamışlar ve bu anlayışı hem ekonomik hem de sosyal faaliyetleri ile de bütünleştirerek yeşil pazarlama ve yeşil reklam faaliyetlerine yoğun bir şekilde yansıtma çabası içine girmişlerdir.

Environmental problems that severely threatens the ecological balance increases day by day. The global problems; the decline of the natural resources, continuous depletion of the ozone layer, rapid population increase, water and air pollutions, that threatens the quality of world's life and the search for solution, social responsibility brings and emphasize the concepts such as green marketing and green advertisement. The main reason why the company activities are sensitive about environment is expressly the recent global environmental problems. Managements have an unfavorable effect on global environmental problems, that's why they must have a heavy responsibility. As a result of the latest developments managements as a member of the society, they comprehended the fact that they also must act responsibly and this responsible understanding must be integrated with both economical and social activities to reflect the intensive attempt of realizing green marketing and green advertisement.
Green ad vertisements in the context of green marketing as an extension of the social responsibility understanding of companies