Les Effets des Conditions Socio-économiques sur l’Emergence et l’Evolution du Management - (:unkn) unknown (My University, 2018)
La relation entre les sciences sociales a toujours fait l’objet de recherches scientifiques. Afin de clarifierles relations entre le contexte socio-économique et les courants de pensée en management, nousadmettons le contexte socio-économique comme la variable indépendant et le deuxième comme lavariable dépendant. Pour persuader les lecteurs de l’existence d’une telle relation, nous avons empruntédes phrases à des oeuvres connues des représentants des courants du management, celles qui démontrentleur prudence caractérisée par les contextes dans lesquels ils vivent. En se basant de ces caractérisations,on affirme que le management vise à lutter contre la concurrence, lorsque l’économie a des problèmesde stagnation. En revanche il vise en bénéficier d’une manière rationnelle lors de l’économie croissanteet les courants de pensée se caractérisent conformément à cette relation.

Sosyal bilimler arasındaki ilişkiler her zaman bilimsel araştırmalara konu olmuştur. Bu çalışmada sosyoekonomik konojonktür ile yönetim düşüncesinin gelişimi arasındaki ilişkileri değerlendirmek amacıyla sosyo-ekonomik konjonktür bağımsız, yönetim düşüncesi ise bağımlı değişken olarak kabul edilmiş ve aradaki ilişkiler yumağı incelenmiştir. Sosyo-ekononmik konjonktürün yönetim düşüncesi üzerindeki etkisini göstermek üzere sosyo-ekonomik konjontür ve bu konjonktüre denk gelen dönemlerde ortaya çıkan yönetim yayınlarından örnek alınarak aradaki ilişki ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu çalışmada, sosyo-ekonomik konjonktürün durgunluk ile nitelendirildiği dönemlerde yönetimin rekabet odaklı, canlılık ile nitelendirildiği dönemlerde bu canlılıktan akılcı bir biçimde yararlanmaya çalıştığı bunun da yönetim düşüncesi akımlarını etkilediği iddia edilmektedir
Yönetimin Doğuşu ve Gelişiminde Sosyo-ekonomik Koşulların Etkileri
Keywords: Uluslararası İlişkiler; Siyasi Bilimler