Elit karate sporcularında dinlenim durumu fonksiyonel beyin sinirağlarındaki farklılık analizi - Balcıoğlu, Taylan Hayri (My University, 2017)
Bu tez çalışmasının amacı, manyetik rezonans (MR) görüntüleme ile beyinde yapısal ve fonksiyonel farklılıkları gözlemleyerek, karate sporunun gerektirdiği antrenmanların sonucunda oluşan nöral değişikliklerin ortaya konulmasıdır.

The aim of this study is to reveal the neural changes that arise as a result of the training required by karate sports by observing the structural and functional differences magnetic resonance imaging (MRI) of the brain.
Keywords: fonksiyonel beyin bağlantısallığı; functional brain connectivity; Karate; Karete; motor network; motor sinir ağı; neural plasticity; nöral plastisite; Psikolojik yönler; Spor; voksel tabanlı morfometri Karate; voxel based morphometry