EVRİM TEORİSİNİN EPİSTEMİK STATÜSÜ - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Evrim teorisi teist inanca sahip belirli gruplar arasındaki anlaşmazlığın bir temelini oluşturmayısürdürmektedir. Bu makalenin amacı, evrim teorisinin çeşitli kısımlarının epistemik anlamdaehliyetinin gerçekçi ve makul bir değerlendirmesini sağlayabilen epistemik tahlil için bir çerçeve çizmekve bu konudaki tartışmaya bir nebze ışık tutmaktır. Sonuç olarak bu çalışma, evrim teorisinin çokincelikli bir epistemik değerlendirmesi olup, evrim teorisinin çeşitli kısımları arasında epistemik duruşaçısından belirgin farklılıklar olduğunu göz önüne sermektedir. Evrim teorisiyle alakalı herhangi ciddibir tartışma bu gerçekleri yansıtmalıdır.