Bir şirket için insan kaynaklarına ilişkin uygulama - Sarıgöllü GÜZEL, Ayşe Nil; YAZICIOĞLU, Osman; BORAT, Oğuz (My University, 2016)
Bu makalede Scrum yönteminin bir şirketin İnsan Kaynakları Bölümüne uygulanması incelenmektedir. Ortalama pozisyon kapatma süresi Scrum yöntemini kullanmadan önce 45 gün oldu. Scrum yöntemi şirketin İnsan Kaynakları Bölümünde 2 yıl kullanıldı. Yöntemin kullanılmasıyla sürede 15 günlük bir azalma elde edildi. Scrum yöntemi insanların mümkün olan en yüksek değere sahip ürünleri üretken ve buluşçu bir şekilde geliştirirken karmaşık ve adaptasyona açık sorunları ele alabildikleri bir çerçeve sağlamaktadır. Bu yöntemin temelinde deneysel süreç kontrol teorisi yer almaktadır.
Keywords: Scrum yöntemi, insan kaynakları