Uluslararası finansal raporlama standartlarına (ufrs) maddi duran varlıkların değerlemesi - Hüseynov, İlkin (My University, 2015)
ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINA (UFRS) GÖRE MADDİ DURAN VARLIKLARIN DEĞERLEMESİ UFRS’nin temel prensibi, mali tabloların, işletmelerin gerçeğe en yakın mali durumunu gösterecek değerleme ve kayıtlara alma standartlarıyla hazırlanmalarıdır. Yatırımcılara, kredi kuruluşlarına, kısaca tüm mali tablo kullanıcılarına doğru mali bilgiler verecek bir muhasebe sistemi esastır. Bir yıldan daha uzun süre kullanılmak üzere alınmış olan maddi duran varlıkların, muhasebe kayıtlarına alınması, kullanıldığı sürece izlenilmesi, kullanım süresi sonunda aktiften çıkartılması, özetle maddi duran varlıkların uluslararası finansal raporlama standartlarına (UFRS) göre değerlemesi bu tez çalışmasının konusunu oluşturmaktadır. Çalışmamızda yapılan uygulama bir şirketinin muhasebe verileri kullanılarak değer düşüklüğüne uğrayan maddi duran varlıklar belirlenmiştir. Bu maddi duran varlıkların UFRS’ya değer düşüklüğü uygulaması ve gerekli muhasebe kayıtları yapılmıştır. Amortisman, Değer Düşüklüğü, Değerleme, Maddi Duran Varlıklar, UMS 16, UMS, UFRS.

THE VALUATION OF TANGIBLE ASSETS FROM INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING STANDARDS (IFRS) PERSPECTIVE The mail principle of IFRS, is to prepare financial statements providing information about the financial position, performance and changes in financial position of an entity that is useful to a wide range of users in making economic decisions. The purpose is accounting system which meets the common information needs of a wide range of users such as shareholders, creditors, employees, and the public. The subject of this study is keeping records, tracking, retiring from assets after operating of tangible assets used more than one year, briefly the valuation of tangible assets from international financial reporting standards (IFRS). In our study we determined impaired tangible assets using accounting datas of a sample company. We made impairment of assets and needed accounting records according to UFRS. Depreciation, Impairment of Assets, Valuation, Tangible Assets, IAS 16, IAS, IFRS.
Keywords: Finansal tablolar; Muhasebe