The Importance of Coordination in the Strategic Plans in the Context of Global Governance - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Küresel yönetişimde devletler arası-hükümetler arası ortak hedeflerin yerine getirilmesinde koordinasyonun sağlanması, kamu yönetiminde değişimin başlıca göstergelerindendir. Küresel yönetişimde yaşanan gelişmeler yerelden küresele doğru artan işbirliği ve koordinasyonu zorunlu kılmıştır. Bu çalışma, kamu politikalarında koordinasyonun sağlanmasına yönelik adımları ele almaktadır. Bu bağlamda, koordinasyonun avantajlarından ve koordinasyonsuzluğun dezavantajlarından bahsedilmekte ve kamu politikalarında koordinasyonun etkinliğini ölçecek kriterler sunulmaktadır.Çalışma iki ana bölümden oluşmaktadır. İlk olarak, Türk kamu yönetiminde kamu politikalarının koordinasyonunda stratejik planlamanın yeri ve önemi tartışılmaktadır. İkinci olarak, Türk kamu yönetiminde stratejik planlama ve koordinasyonla ilgili Avrupa Birliği Komisyonu'nun "2015 İlerleme Raporu" ve Kalkınma Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu "Stratejik Yönetimde Kapasite Geliştirme Teknik Destek Projesi Revize Edilmiş Taslak Boşluk Değerlendirme Raporu" ışığında irdelenmektedir. Son olarak, Türk kamu yönetiminde koordinasyonun etkinliğinin değerlendirilmesi ve yapılması gereken iyileştirmeler tartışılmaktadır

In global governance, ensuring coordination in the fulfillment of common intergovernmental and intergovernmental objectives is a major indicator of change in public administration. Developments in global governance have inevitably necessitated increased cooperation and coordination from local to global. This study addresses the steps to ensure coordination in public policies. In this context, the advantages of coordination and disadvantages of incoordination are discussed, and the criteria to measure the effectiveness of coordination in public policies are presented.The study consists of two main parts. First, the place and the importance of strategic planning in the coordination of public policies in Turkish public administration are discussed. Secondly, strategic planning and coordination in Turkish public administration is discussed in the light of the EU Commission’s “2015 Progress Report” and the “Revised Draft Gap Analysis Report on Capacity Building in Strategic Management”, which is prepared by the Ministry of Development. Finally, the evaluation of the effectiveness of coordination in Turkish public administration and the necessary improvements are discussed
Küresel Yönetişim Ekseninde Stratejik Planlarda Koordinasyonun Önemi
Keywords: Uluslararası İlişkiler; Kamu Yönetimi