Çağdaş siyasal sistemler - ERKİNER, HAKKI HAKAN (Nobel Yayınevi, 2022)
BÖLÜM YAZARLARI Bölüm 1: SİYASAL SİSTEMLERDE İKTİDAR DAĞILIMI ÜNİTER DEVLET Sezgi Durgun Özkan - Dr. Öğr. Gör., Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, sezgi.durgun@marmara.edu.tr FEDERAL DEVLET Meral Balcı - Doç. Dr., Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, mbalci@marmara.edu.tr Ceren Ece Göcen - Arş. Gör., İstinye Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, cegocen26@gmail.com KONFEDERASYON Hakkı Hakan Erkiner - Doç. Dr., Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, herkiner@marmara.edu.tr Bölüm 2: SİYASAL YÖNETİM BİÇİMLERİ DEMOKRATİK REJİMLER Can Uyar - Dr., Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, canuyar1@gmail.com OTORİTER REJİMLER M. Tahir Kılavuz - Dr. Öğr. Üyesi, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, mkilavuz@marmara.edu.tr SULTANCI REJİMLER Zeynep Bostan - Dr. Öğr. Üyesi, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, zeynep.bostan@marmara.edu.tr Bölüm 3: PARLAMENTER SİSTEM BİRLEŞİK KRALLIK (BRİTANYA) Bilgen Sütçüoğlu - Dr. Öğr. Üyesi, İstinye Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, bilgen.sutcuoglu@istinye.edu.tr FEDERAL, DEMOKRATİK VE PARLAMENTER SİSTEM ÖRNEĞİ OLARAK ALMANYA Alaeddin Yalçınkaya - Prof. Dr., Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, alaeddinyalcinkaya@gmail.ocm iv Bölüm 4: BAŞKANLIK VE YARI-BAŞKANLIK SİSTEMİ BAŞKANLIK SİSTEMİ Merve Hazer Yiğit Uyar - Dr. Öğr. Üyesi, Fenerbahçe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, merve.yigit@fbu.edu.tr YARI BAŞKANLIK SİSTEMİ: FRANSA’DA V. CUMHURİYET DÖNEMİ Fatih Bayram - Doç. Dr., İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, fatih.bayram@medeniyet.edu.tr Bölüm56: DEMOKRASİ MODELLERİ MÜZAKERECİ DEMOKRASİ Indira Phutkaradze - Dr. Öğr. Üyesi, Nişantaşı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, ia.phutkaradze84@gmail.com OYDAŞMACI DEMOKRASİ MODELİNİ ANLAMAK: LÜBNAN, IRAK VE BELÇİKA BAĞLAMINDA BİR ANALİZ Dilek Canyurt - Dr. Öğr. Gör., Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı MYO, canyurt_d@ibu.edu.tr Mehmet Dalar - Prof. Dr., Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, dalar_m@ibu.edu.tr Bölüm 6: DİĞER REJİM ÖRNEKLERİ BAĞIMSIZLIKTAN 21. YÜZYILA LATİN AMERİKA Ebru İlter Akarçay - Dr. Öğr. Üyesi, Yeditepe Üniversitesi İİBF, eiakarcay@yeditepe.edu.tr, AFRİKA Burcu Taşkın - Doç. Dr., İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, burcu.taskin@medeniyet.edu.tr TÜRK-TİPİ SİYASAL SİSTEM: CUMHURBAŞKANLIĞI Hükûmet SİSTEMİ (CHS) Ahmet Nohutçu - Prof. Dr., İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, anohutcu@yahoo.com
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Hukuk; Devletler Umumi Hukuku; Social Sciences and Humanities; Law; International Law; Sosyal Bilimler (SOC); Sosyal Bilimler Genel; KANUN; Social Sciences (SOC); SOCIAL SCIENCES, GENERAL; LAW; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Social Sciences & Humanities