Yazılımların (TMS 38'e göre) Değerlemesi - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Bu çalışmada, bilgisayar yazılımlarının “TMS 38: Maddi Olmayan Duran Varlıklar” hükümlerine göre nasıl muhasebeleştirileceği incelenmiştir. Bu çerçevede, öncelikle bilgisayarlar yazılımları hakkında genel bilgiler verilmiş, ardından yazılımların aktifleştirilebilmeleri için sağlamaları gereken kriterler, ilk defa kayıtlara alınmasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve kayıt tarihinden sonraki dönemlerde değerlemesi örneklerle açıklanmış.

The accounting treatment of computer software according to “Turkish Accounting Standandard for Intangible Assets“ is analyzed in this study. Firstly, general information on types of software is given, then recognition criterias for software, important issues about initial measurement of software and its measurement after recognition are explained with examples.
Recognition and measurement of software (according to TAS 38)
Keywords: Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri