Türkiye’de KDV uygulamaları, sorunları ve çözüm önerileri - Akardere, Mehmet (My University, 2003)
Vergi ve kar piramitleşmesine yol açmaması ve idaresinin maliyetli olmaması nedeniyle önemli avantajlara sahip olan katma değer vergisi dağıtım ağı içerisinde mal teslimi ve hizmet ifası aşamasında uygulanan bir muamele vergisidir. Dağıtım süreci içerisinde yer alan her aşamada eklenen değer üzerinden ve oransal olarak uygulanan katma değer vergisi bu yönleriyle vergi sistemi içerisinde gelir ve kurumlar vergilerinin uygulanmasında, otokontrol sağlamaktadır. Bir takım sorunlara sahip olmasına rağmen dünyada ve Türkiye'de vergi sistemleri içerisindeki önemini halen korumaktadır. Value added tax, which has the advantages of not causing tax and profit pyramidization and being cheep, is a transaction tax implemented in the course of service provision. In this may, value added tax creates self-control in the implementation of income and corporation taxes. Despite the existance of some problems, value added tax maintains its importance in the taxation systems of Turkey and the world.
Keywords: Vergiler