SİYASETTE MARKALAŞMAK: 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ADAYLARININ SİYASAL MARKA OLARAK KONUMLANDIRILMASININ ANALİZİ - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Siyasette markalaşma, günümüz siyaset ortamında gerekli bir hale gelmiştir. Rekabet, siyasal ortamda artmıştır. Birçok aktörün yer aldığı siyasal ortamda, 'aday bazlı markalaşma' gereği ön plana çıkmıştır. Markalaşma, farklılaşmanın, hedef kitlede bir farkındalık yaratmanın gereğidir. Bunun bilincinde olan siyasal liderlerin çoğu 'siyasette markalaşma' yoluna gitmişlerdir. Bu çalışmada amaç, markalaşmanın siyasal iletişim açısından gerekliliğini ve önemini ortaya çıkarmaktır. Bu bağlamda, 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerindeki adayların her birinin siyasal marka olarak konumlandırılmasının analizi, çalışmayı desteklemesi açısından yapılacaktır. Partilerin iletişim faaliyetleri, parti programları, lider profilleri gibi kavramlar siyasi adayın konumlandırmasında önemli etkenlerdir. Bu nedenle, adayların konumlandırma analizi, bu etkenler göz önüne alınarak yapılacaktır

Political branding, is necessary in our political environment. Competition has increased in the political environment. 'Candidate-based branding ' to the fore in political environment that consist many actors. Branding, necessary for differentiation, by creating an awareness of the audience. Most of the political leaders, who conscious of this, ' gone ' way of branding in politics. The aim of this study is the reveal the importance and need of branding for political communication. In this study, the 2014 presidential elections will be discussed as it represent at first . The positioning analysis of each candidates who as political brand will be done for support the study. Communication activities of the party, party programs, leaders profiles, etc. concepts are important factors for the placement of political candidates. Therefore, positioning analysis of candidates, will be taken into consideration with these factors
BRANDING IN POLITICS: POSITIONING ANALYSIS OF THE 2014 PRESIDENTAL ELECTION CANDIDATES AS POLITICAL BRAND