ÜNAK 2013 Konferansı bilgi sistemleri platformlar mimariler ve teknolojiler - (:unkn) unknown (Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği Ankara, 2016, 2016)
Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK), 1991 yılından bu yana Türkiye’de bilgi hizmetleri, bilgi ve belge yönetimi, bilgi ekonomisi, bilgi okuryazarlığı, bilgiyi sanayileştirmek gibi konuları çeşitli platformlarda gündeme getirerek uygulamacıların farkındalıklarını artırmaya yönelik yıllık konferanslar düzenlemektedir. ÜNAK Konferansları her yıl geleneksel olarak farklı üniversiteler, resmi kurumlar ve sponsorların desteği ile gerçekleştirilmektedir. Bu konferanslar ile Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği;  Kütüphanecilik, bilgibilim, eğitim ve bilişim alanlarındaki uygulamacılar, akademisyenler ve bu alana yönelik hizmet sağlayan kurumlar arasındaki diyaloğu geliştirmeyi,  Farklı disiplinlere açık bilimsel ve sosyal bir etkileşim gerçekleştirmeyi,  Konuyla ilgili iyi uygulama örneklerinin, deneyimlerin paylaşılmasını,  Kütüphaneler, arşivler ve dokümantasyon merkezleri gibi bilgi merkezlerinin yeni gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Kütüphanecilik, Bilgibilim, Eğitim ve Bilişim alanında çalışan akademisyenler, uygulamacılar, araştırmacılar, firma temsilcileri ile konuya ilgi duyan tüm bireylere açık olan ÜNAK Konferansının 2013 yılı için ana teması; bilgi teknolojilerinin sağladığı olanaklar, ortaya çıkan yenilikçi yaklaşımlardan hareketle, “Bilgi Sistemleri, Platformlar, Mimariler ve Teknolojiler” olarak belirlenmiştir. Konferans, 2 çağrılı konuşma, 36 bildiri, 4 çalıştay, firma sunumları ve sosyal etkinliklerden oluşmuştur. ÜNAK 2013 Konferansı, 19-21 Eylül 2013 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Bu kitapta Konferansta sunulmuş ve tam metin olarak hazırlanmış bildiriler yer almaktadır. Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği olarak ÜNAK 2013 Konferansı Bildiriler Kitabı’nın kütüphanecilik ve bilgibilim alanına önemli bir katkı ve okuyucularına faydalı bilgiler sağlamasını diliyoruz.
Keywords: bilgi, belge, kütüphane, ünak