Tarihi bir kaynak olarak Cafer Paşa hikâyesi (İnceleme-transkripsiyon) - Uğur, Ahmet (My University, 2019)
Bu çalışmaya esas teşkil eden “Mısır Vâlîsi Koca Ca‘fer Paşa’nın A‘câib Hikâyesi” adlıanonim eser, 5 Ramazan 1144 (2 Mart 1732) tarihinde istinsah edilmiş bir hikâye kitabıdır.

Anonymous manuscript called “Mısır Vâlîsi Koca Ca‘fer Paşa’nın A‘câib Hikâyesi”that form the basis of this study is a storybook which was copied 5 Ramadan 1144 (2 March1732).
Keywords: Cafer Paşa Cafer Pasha; History; Tarih