Üniversite öğrencilerinin lise fizik kimliklerinin kariyer seçimlerine etkisi - Süzük, Erol (My University, 2017)
Bu çalışmada, üniversite öğrencilerinin kariyer seçimlerinde lise fizik kimliklerinin etkisine yönelik bir model geliştirilmiş, kariyer çıktı beklentileri, lise fizik deneyimleri, lise fizik kimlikleri ve kariyer seçimlerinin birbirleriyle olan yapısal ilişkilerini incelemek amacıyla çok faktörlü karmaşık yordayıcı korelasyonel desen kullanılmıştır.

In this study, the aim was to form a casual path model with a mediator variable for career choice, which involved the variables of career outcomes, high school physics experiences, high school physics identities as the multipredictors of the career choice of a group of undergraduate students.
Keywords: Araştırma; Eğitim; Fizik kimliği; hybrid path analysis; İstatistiksel yöntemler; Matematiksel modeller; melez yol analizi; Physics identity; Sosyal bilimler; structural equation modelling; Yapısal eşitlik modellemesi