ETKİ NLİ K YÖNETİ M İ UYGULAMALARINDA YARATICI REKABET VE SOSYAL MEDYANIN ENTEGRASYONU - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Etkinlikler halkla iliş kiler disiplinin en önemli ve tercih edilen uygulamalarından biri olarak bilinmektedir. Etkinlik uygulamaları, her geçen gün değ i ş en ve geliş en teknolojinin sunduğ u olanaklarla önemini artırmakta ve daha fazla tercih edilir konuma ula ş maktadır. Etkinliklerin önemli bir araç haline gelmesi etkinlik ajanslarının çoğ almasını sağ lamış ve bu da etkinliğ e özel büyük bir sektörün oluş masına zemin hazırlamış tır. Büyüyen sektör içindeki ajanslar arasında yaş anan rekabet de oldukça yüksek seviyelere ulaş mış tır. Büyümenin ve teknolojinin getirdiğ i çeş itlilik, etkinlik uygulamalarına sıradış ı ve yaratıcı bir boyut getirmiş tir. Özellikle son yıllarda büyüyen ve güçlenen sosyal medya ağ ları etkinlik uygulamaları için oldukça önemli ve eğ lenceli bir mecra haline gelmiş , sosyal medya ve dijital altyapılı çalış malar daha fazla kullanılır olmuş tur. Çalış mada etkinlik yönetiminde yaş anan kapsamlı değ i ş im, bu değ i ş imin kanıtı niteliğ indeki dijital altyapılı uygulamalar ve bu uygulamalara sosyal medyanın entegresyonu sektörden örneklerle ele alınarak incelenmeye çalış ılacaktır.

Events are one of the most important and preferred practices of public relations discipline. The importance of event practices rises everyday with the opportunities of improving technology, and becomes much more preferable. Events becoming an important tool leads a growth in the number of event agencies, which results in a big sector special to events. There is also a challenging competition between the event agencies in the growing event sector. Diversity, which comes as a result of the growth in event sector and improvements in technology, brings extraordinary and creative dimensions to event practices. Social media networks, which are improving very fast especially on the last few years, become a very important and entertaining base for event practices, and social media and digital platforms also become much more usable. The comprehensive change in event management, digital- based practices which can be considered as the proof of this change, and the integration of these practices to the social media with examples from the event sector, are going to be analyzed within this study
CREATIVE COMPETITION IN EVENT MANAGEMENT PRACTICES AND SOCIAL MEDIA INTEGRATION
Keywords: İletişim