Kur’an-i Kerim’e göre bilgi kaynağı olarak vahiy - İlyasov, Reşad (My University, 2002)
Kur'ân Allah'ın insanı yaratarak, onu bilgi elde etme kudreti ve yetileriyle donattığını söylemektedir. Dolayısıyla Kurân insanı-gördüğümüz kadarıyla- bütün yönleriyle ele almaktadır. Kurân'da Allah sadece bir yaratma kaynağı değil, bir bilgilendirme kaynağı olarak da karşımıza çıkıyor. Giriş bölümünde kısaca olarak bilgi ve vahiy konularına değindik. Bilgi Kaynakları adlı ikinci bölümde konuya ışık tutması açısından bilgi kaynaklarını inceledik. Üçüncü bölümde ise Kur'ân'a göre vahyin bilgi kaynağı oluşunu araştırdık. Bu bölümde konunun daha da iyi anlaşılması bakımından Kur'ân'ın bizlere sunduğu bilgi kaynaklarını da inceledik. Sonuç olarak Kur'ân'a göre insanlar hem dünya hem de ahirete yönelik söz konusu saadetin elde edilmesinde ve ulaşamayacakları bazı konularda bilgilenmede bir yol göstericiye ve vahye muhtaçtırlar. Dolayısıyla vahyi dışlayan tek başına akılcılık insanı bölen, parçalayan bir niteliktedir.
Keywords: Din; İslam; İslam Dini; Kur’an ve Kur’an İlimleri