Televizyon ve sosyalleşme arasındaki ilişki - Elbir, Mustafa (My University, 2011)
Televizyonla sosyalleşme, aile içi iletişim, televizyon ve çocuk, teknoloji ile sosyalleşme, çocuk gelişiminde televizyon. ÖZET TELEVİZYON VE SOSYALLEŞME ARASINDAKİ İLİŞKİ “Dev Ekranın Minik İzleyicileri” alt başlığını hedefleyen bu çalışmada, televizyonun çocuk izleyicilerin yaşamındaki yeri incelenmektedir. Toplumsal ve teknolojik değişimin belirgin birçok yansıması aile hayatında gözlenir. Devrim niteliğindeki kimi teknolojik değişimler aile içinde rollerin yeniden dağıtılmasını sağlarken, gelişkin araçlar bazı rolleri aile bireylerinden daha çok üstlenmeye başlar fark edilmeden. Toplumsal yaşamdaki değişiklikler, çalışma hayatı, metropollerde trafik ve daha da uzayan ulaşım zamanları, aile bireylerinin toplam birliktelik zamanını kısıtlayan her şey, oluşan boşluk ve bu boşluğu özellikle çocuklar için en kolay dolduran başköşe oyuncumuz; televizyon. Ekonomik ve toplumsal alt yapı koşulları ile belirlenen üst yapının alt yapıya etki etmesi; boş zamanı doldurmak için kullanılan televizyonun bütün ev zamanımızı planlaması. Sadece yalnızların değil, kalabalıkların ve daha kalabalıkların, dağınık toplulukların en yüksek tonda konuşan aktörüdür televizyon. Sadece izlendiği anda değil, bireyler ve topluluklar üzerinde yarattığı etkiyle sonrasında, daha sonrasında varlığını tekrar eden bir yapısı vardır. Bu çalışmada; televizyonun dev dünyasının genel anlamda sosyalleşme etkisi ve özel olarak da küçük insanların sosyal gelişim ve ilişkilerine yansımasının araştırılması hedeflenmiştir. 6-11 yaş grubu çocukların çevrelerini algılamasında televizyonun zaman zaman aile bireyleri ya da arkadaşlar kadar etkili olduğu söylenebilir. Television socialization, communication within the family, television and children, technology and socialization, the development of children's television

The Corelation Between TV And Socialization The subtitle of this MA thesis should be the “Kids viewing the Giant Television”. Reflection of the transformation in social and family life is observed in many significant technological changes. The revolutionary technological changes in some redistribution of roles within the family, while some of the roles of the family members developed some tools to take on more starts before anyone noticed. Changes in social life, work life, even extending metropolitan traffic and transport times, family members, anything that restricts the total time of togetherness, of the space and fills the gap left by the chief corner players with the easiest, especially for children; television. Once the domain of the superstructure to the infrastructure, all the home television is used to fill empty time with a planning time Not only for the lonely, the crowds and more crowds, the high-toned speaking communities are scattered in front of television. At just watched, but after the impact has had on individuals and communities, there are more after the existence of a repetitive structure. In this study, the giant world of television is aimed to investigate the reflection of young people's social development and relationships. 6-11 age group, the perception of children's television environment from time to time be said to be as effective as family members or friends.
Keywords: Aile İçi İletişim; Çocuk Gelişimi_Televizyon; Sosyalleşme; Televizyon, Çocuklar Üzerine Etkileri