Anonim şirketlerde risk yönetim aracı olarak iç denetim sistemi - Yıldırım, Aytunç (My University, 2013)
ANONİM ŞİRKETLERDE RİSK YÖNETİM ARACI OLARAK İÇ DENETİM SİSTEMİ ÖZET Artan rekabet düzeyi, Anonim Şirketlerde gerçekleşen ürün ve hizmetler yoğunluğu risklerin gerçekleşme olasılığını ve kurumlarda kayıpların etkisini arttırmıştır. Meydana gelen büyük kayıplar ve skandallar risk yönetiminin gelişmesinin ve gerekli düzenlemelerinin yapılmasının zorunluluğunu ortaya koymuştur. Risk yönetimi yaklaşımlarında risk olaylarını sadece birer birer ele almayıp, birden fazla riskin birbirlerini nasıl etkileyeceğini irdeleyen risk senaryoları üretme ve bu senaryolara karşı yanıtları planlama açıklanmaktadır. Bu çalışma risk yönetiminin Anonim Şirketlerde işlerliğini ve etkisinin değerlendirilmesi amacı ile hazırlanmıştır. Çalışma kapsamında Türkiye’de faaliyet gösteren bir Anonim Şirket’e risk yönetimi kavramının aşılanması ve böylece strateji belirleyip aksiyon alma süreçlerini ve riskleri göz önüne alarak yönetebilme yetileri kazandırılmaya çalışılmıştır. INTERNAL AUDIT SYSTEM AS A MEANS OF RISK MANAGEMENT IN JOINT STOCK COMPANIES

Increasing level of competition, the density of products and services in incorporated business company increased likelihood of risks and influence of losses at organizations. Emerging of losses and scandals have revealed the necessity to develop risk management and perform the necessary arrangements. İn risk management, risk events aren’t evaulated one at a time, It is evaulated how risk events affects each other, includes producing risk sceanarios and it also declarates the responds of these risk sceanarios. This study has prepared with the aim of evaulating the operability and the effect of risk management in incorporated business company.Within the context of this study, It is aimed to get the concept of risk management thereby taking actions procedures in a Incorporated Business Company which is still operating company in Turkey
Keywords: Denetim, İç; Risk Yönetimi