Müzik Öğretmenliği Okul Deneyimi I Uygulamalarına Katılan Öğretmen Adaylarının Öz Etkililik-Yeterlilik ve Düzeylerinin İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Yapılan bu araştırmanın temel amacı, Okul Deneyimi I uygulamasına katılan müzik öğretmeni adaylarının öz-etkililik-yeterlik düzeylerini belirlemektir. Araştırmada ayrıca ÖEY’den alınan puanların bazı değişkenlere göre anlamlı farklılık gösterip göstermediği incelenmiştir. Araştırma, 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Müzik Öğretmenliği Okul Deneyimi I. uygulamasına katılan öğrenciler (N=30) üzerinde yapılmıştır. Müzik öğretmeni adaylarının öz etkililik-yeterlilik düzeyleri, Sherer ve arkadaşları tarafından 1982 yılında geliştirilen, Öz Etkililik-Yeterlilik Ölçeği (ÖEYÖ) kullanılarak belirlenmiştir. Elde edilen veriler SPSS paket programının 13.0 versiyonu ile Kruskal Wallis ve Mann W. U testleri kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmanın sonucunda, öğrencilerin ÖEY düzeyleri ile bazı değişkenler arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar olduğu saptanmıştır (p<.05).

The basic aim of this research is to find out self-efficacy-sufficiency levels of the music teacher candidates. It is also examined if SES levels differ in terms of some demographic variables. The sample group consists of 30 apprentices in Marmara University Ataturk Education Faculty Music Teacher School in 2007-2008. The data is obtained by using the Self- Efficacy-Sufficiency (SES) which Sherer and his friends developed in 1982. To analyze data, the tests of “Kruskal W.H” and “Mann W.U” within the 13.0 version of SPSS are used. It is clear that there are significant differences between some of the demographic results and SES scale levels.
A Research Concerning the Level of Self Efficacy-Sufficiency of the Apprentices In Music Teaching Who Took a Part in the Test of School Experience I