Din eğitimi politikaları açısından batı’da yaşayan türklerin dini çoğulculuk algısı - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Küreselleşen dünyanın en önemli özelliklerinden biri çoğulculuğun öne çıkarılmasıdır. Sosyal hayattan siyasete, kültürel hayattan ekonomiye kadar hayatın hemen her alanında önem atfedilen çoğulculuğun en çok tartışıldığı sahalardan biri ise şüphesiz dindir. Özellikle farklı din ve kültürlerle bir arada barış içerisinde yaşayabilmek adına önemsenen bu kavram, farklı dinlerle birlikte yaşama tecrübesine sahip olmaları, bulundukları toplumla bütünleşebilmek açısından beklenen yurtdışındaki Türkler için ayrıca önem kazanmaktadır. Bu noktadan hareketle, çalışmamızda yurtdışında yaşayan Türklerin dini çoğulculuk algılarını, bu kavrama dair bilgilerini ve farklı dinlere mensup kişilerle iletişimlerinin niteliğini, çoğulculuk kavramı ışığında tespit etmeye çalıştık. Sonuçlar doğrultusunda özellikle Türkiye’deki din eğitimi politikalarının bir yansıması olan müfredatların, buralardaki Türklerin ihtiyaçları doğrultusunda nasıl geliştirilebileceğini tartışmaya gayret ettik. Faydalı olmasını temenni ediyoruz.

Main feature of Global World is expression of pluralism. Religion is one of area which pluralism is being discussed related with it besides social life, politics, cultural life and economics etc. Pluralism is considered important to be able to live together with different religions and culture peacefully. It’s also considered important for Turks who live in foreign countries and are expected to be integrated into societies of these countries. From this point of view, in our research, we tried to understand perception of religious pluralism of Turks who live in Western countries, their knowledge on concept of religious pluralism and their relations of communication with different religious groups in context of pluralism. We also tried to discuss on development of curriculum of religious education for Turkish migrants considering results of our research and politics of religious education.
Perception of religious pluralism of Turks who live in western countries in context of religious education politics
Keywords: Kültürel Çalışmalar; Tarih