Radyo-Televizyon haberciliğinde etik - Berktaş, Semra (My University, 1999)
Bir çok özelliğiyle diğer habercilik türlerinden ve araçlarından ayrılan Radyo ve Televizyon Haberciliği, aynı zamanda yüzyılımız kültürüne katkıda bulunma görevini de üstlenmiştir. Ancak ticari kuruluşlar olan televizyonlar, gerek ekonomik kaygıları, gerek siyasi tercihleri, gerekse izlenme oranları (rating) ön plana alındığında etik değerlere ne kadar bağlı kalabilmektedirler. Birinci Bölümde, Haber ve Habercilik Kavramı, İkinci Bölümde, Kitle İletişim Sürecinde Haber, Üçüncü Bölümde, Televizyon Haberlerinin Etkileri, Dördüncü Bölümde, ABD'de Televizyon Gazeteciliği, Beşinci Bölümde, Türkiye'de Radyo ve Televizyon Yayıncılığı, Altıncı Bölümde, Televizyon Haberleri Yoluyla Kişilik Haklarına Saldırıda Koruma, Yedinci Bölümde, Televizyon Haberciliğinde Etik, Sekizinci Bölümde İse Televizyon Haberciliğinde Etik ile ilgili görüşler ele alındı. Sonuç ve genel değerlendirme başlığı altında ise yapılan çalışmaların bir analizi ve televizyon haberciliğinde etik kurallara ne kadar bağlı kalınıp kalınmadığı incelenmiştir. Sonuç olarak bu çalışmada, televizyon haberciliğinde etik ile ilgili bir takım kavramlar irdelenerek, günümüzde çokça tartışılan bu konu farklı bir persfektiften bakılarak işlenmiştir.
Keywords: Haber yayıncılığı