Olgu Serisi: Deksametazon İntravitreal İmplantının Ön Kamaraya Migrasyonu - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Amaç: Ozurdex(®) (Allergan Inc., Irvine, CA, USA) implantının ön kamaraya migrasyonu gerçekleşmiş dört olguyu bildirmek ve ön kamaraya migrasyonu kolaylaştıran özellikleri ve faktörleri tanımlamaktır. Yöntem: Hasta dosyaları retrospektif olarak taranarak, ön kamaraya Ozurdex(®) migrasyonu olan 4 olgu saptandı. Hastaların; demografi k özellikleri, Ozurdex(®) öncesi geçirilen cerrahi işlem, enjeksiyon endikasyonları, enjeksiyon öncesi ve sonrası en iyi düzeltilmiş görme keskinliği (BCVA) ve göz içi basınçları (IOP) kaydedildi. Sonuçlar: Bütün hastalar; komplike katarakt cerrahisi geçirmişti ve arka kapsül intakt değildi. Ozurdex(®) endikasyonları; kistoid makula ödemi (2 göz) ve psödofakik makula ödemi (2 göz) idi. Migrasyon süresi 1 gün ile 4 hafta arasında değişmektedir. İmplant; 3 olguda ön kamaradan çıkarıldı. Sonuç: Endotelyal dekompansasyon nedeniyle Ozurdex(®) implantının çıkarılması veya vitreusa yeniden repozisyonu sağlanmalıdır. Arka kapsül rüptürü ve zayıf zonule sahip olgularda Ozurdex implantının migrasyonuna sebep olabilir.

Purpose: To report four cases with migration of Ozurdex implant (Allergan Inc., Irvine, CA, USA) into the anterior chamber and to describe their clinical features. Methods: Clinical charts of four cases were evaluated for indications for injection, type of surgical intervention and clinical fi ndings (best-corrected visual acuity, anterior segment examination especially for corneal edema, optical coherence tomography fi ndings and intraocular pressure.Results: All patients had a lens capsule defect and a history of vitrectomy. The indications for Ozurdex(®) were cystoid macular edema (CME) (two eyes) and pseudophakic macular edema (two eyes). Their migration time changes from one day to four weeks. The implants were eventually removed from the AC in three of these cases. One of them, whose implant was migrated to the AC three times, still has diffuse corneal edema.Conclusion: Removal or repositioning of the Ozurdex implant into the vitreous should be performed immediately because of the risk of endothelial decompensation. Posterior capsule rupture and weak zonules may trigger migration risk of the Ozurdex.
Case Series: Migration of Dexamethasone Intravitreal Implant to The Anterior Chamber
Keywords: Göz Hastalıkları